preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle Gračac

 > Naslovnica
DOBRO DOŠLI!

Dobro došli na web stranice OŠ Nikole Tesle - Gračac!

This work by OŠ Nikole Tesle, Gračac CC BY-NC-SA 4.0


NAJNOVIJE VIJESTI

Energetska obnova OŠ Nikole Tesle, Gračac

Autor: Josip Nekić, 3. 7. 2019.

U ponedjeljak 01.07.2019. g. potpisan je Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu!

"Ovim potpisom svjedočimo početku ostvarenja još jednog od ukupno četiri projekta energetske obnove školskih zgrada  kojima je osnivač Zadarska županija – komentirao je u ponedjeljak zadarski župan Božidar Longin, koji je sa  Tomislavom Pupićem Bakračem, predstavnikom građevinske tvrtke „Jukić Dam“, potpisao Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu.

Projekt je ukupno vrijedan 3,75 milijuna kuna, a Zadarska županija je, prijavom na poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, od ovog ministarstva dobila bespovratnih 1,35 milijuna kuna za energetsku obnovu škole u Gračacu.

Ovo je četvrti školski objekt u županiji na kojem se radi energetska obnova.  

- Županija daje veći dio sredstava, no učinci energetski obnovljenih škola su izvanredni. Energetska obnova OŠ Jurja Dalmatinca u Pagu je završena, u tijeku su radovi na gimnaziji u Perivoju Vladimira Nazora u Zadru, obnova Osnovne škole Vladimira Nazora u Škabrnji, ukupno vrijedna 3,6 milijuna kuna za koju smo ugovor potpisali 12. lipnja, također može započeti, tako da je i zgrada osnovne škole u Gračacu sada došla na red. Krajnji cilj je stvaranje jednakih uvjeta za školovanje u cijeloj županiji – naveo je Božidar Longin.

Osnovna škola u Gračacu, najvećoj općini u Hrvatskoj, građena je u dvije faze od 1962. godine, a nakon razaranja u Domovinskom ratu obnovljena je i otvorena 2003. godine.

Sastoji se od prizemlja i dva kata, a predloženim mjerama energetske učinkovitosti i radovima koji će uslijediti energetski razred zgrade škole bit će poboljšan sa E na B.

Rok za dovršetak radova je 120 dana.

- Na nastavni program ne možemo utjecati, pa stoga činimo ono što jest u našoj mogućnosti – ulažemo u infrastrukturu, u opremu, sufinanciramo aktivnosti iznad standarda – dodao je Longin.

Ravnateljica Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu Slavica Miočić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je Zadarska županija prijavila upravo ovaj projekt za povlačenje bespovratnih sredstava.

- Projekt je pripremila Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i pomaže u njegovoj provedbi. Energetskom obnovom školske zgrade će se ostvariti znatne uštede – kazala je ravnateljica. Istaknula je da će se ušteđena sredstva preusmjeriti na edukciju i obrazovanje nastavnog osoblja, ali i učenika kojih je u školi 265.

Na potpisivanju ugovora u ponedjeljak bili su i zamjenik župana Šime Vicković, pročelnik županijskog Odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ivan Šimunić, ravnateljica ZADRE NOVE Marina Dujmović-Vuković, načelnica općine Gračac Nataša Turbić i pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Općine Gračac Bojana Fumić."


Izvor: zadarski.slobodnadalmacija.hr
VIRTUALNE UČIONICE

e-dnevnik


GPP - KURIKULUM 2020/21


UDŽBENICI 2020/2021!

ENERGETSKA OBNOVA OŠ

UČENIČKA ZADRUGA

mala akademija financija

dabroškola!

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
SIGURNOST NA INTERNETU

ROBOTIKA

MICRO:BIT

PROJEKTI


 

ČASOPISINA DANAŠNJI DAN

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2017.

Ukupno: 116964
Ovaj mjesec: 608
Ovaj tjedan: 728
Danas: 20
GDJE SMO?

VREMENSKE (NE)PRILIKE
GRAČAC VRIJEME
SAVJETODAVNE LINIJE

SOLIDARNOST NA DJELU

MOJ ZAVIČAJ


ZA NAJMLAĐE :)

CMS za škole logo
Osnovna škola Nikole Tesle Gračac / Školska 12, HR-23440 Gračac / www.os-ntesle-gracac.skole.hr / ured@os-ntesle-gracac.skole.hr
preskoči na navigaciju